Dit najaar zal Nexus Real Estate de deuren openen van “Orion Campus” aan de Siriusdreef in Hoofddorp.

Deze voormalige kantoor- en pakketsorteerlocatie van PostNL is de afgelopen maanden volledig gerenoveeerd tot een hoogwaardige multifuctonele kantoorlocatie. Nexus heeft hierbij ingezet op een hoge kwaliteit kantoorruimte en klimaatbeheersing, in combinatie met diverse faciliteiten in de algemene ruimte. Orion Campus biedt haar gebruikers een volledig ingericht conference centre met diverse vergaderzalen, een bar, gym, coffeebar en restaurant Catch met een lounge terras. Daarnaast heeft Orion Campus op de begane grond een bussiness center.

Orion Campus heeft in totaal 11.200 m2 v.v.o. aan kantooroppervlak, verdeeld over drie losse gebouwen (East, West & Central). Het conference center heeft vijf volwaardige vergaderruimtes en een eigen bar en is daarmee uitermate gechikt voor vergaderingen, presentaties of kleine congressen. Het business center krijgt vijftig werkplekken, verdeeld over veertien volledig gemeubileerde kantoren.

In het Central Building van Orion Campus bevindt zich restaurant ‘Catch’: een volwaardig restaurant en koffiebar met ontbijt en lunchfunctie en een fantastisch lounge terras. Door het integrale ontwerp van het gehele entreegebied onstaat er een plek die geschikt is voor een diversiteit aan formele en informele ontmoetingen.

“Orion Campus” opent haar deuren niet alleen voor huurders van het kantorencomplex, maar tevens voor bezoekers van buitenaf.

Maximale flexibilieit voor huurders

Met Orion Campus beoogt Nexus een omgeving te creëren voor haar huurders die is ingericht om maximaal mee te kunnen bewegen in de veranderende vraag naar het gebruik van kantoorruimte. Door het aanbieden van gedeelde services kunnen huurders hun eigen kantoorruimte efficiënter inrichten en de ruimte die ze hebben maximaal benutten, in plaats van ruimtes in te richten als lunchruimte, vergaderzaal of receptie. Het business center biedt huurder daarnaast de mogelijkheid om tijdelijke extra ruimtebehoefte binnen het gebouw op te kunnen vangen.

Klaar voor de toekomst

Het complex is volledig verduurzaamd en beschikt – mede dankzij de aangebrachtte zonnepanelen op het dak – over een energielabel A. Orion Campus heeft daarnaast een uitstekende ICT faciliteit die door WiredScore is beoordeeld met een Silver Certificaat. Daarmee maakt Nexus haar prominente Hoofddorpse kantorencomplex ‘klaar voor de toekomst’.

Art Deco

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Graziosi Progetti. In het ontwerp is gekozen om Orion Campus geheel in Art Deco stijl vorm te geven. Een stijl die zich laat uittekenen in geometrische prints en vormen, strakke lijnen en rijke materialen in een uitgebreid kleurenpallet. Vloeren en wanden zijn volledig bedekt met marmer, verlichte plafonds met een fraai lijnenspel en een luxe inrichting met meubilair in rijke stoffen.

Nexus selecteerde Office Improvers als partner voor het operationeel, commercieel en financieel management van horeca, receptie, het conference center én het business center. Office Improvers is gespecialiseerd in het creëren van waarde door de inzet van services; kwalitatief voor huurders en gebruikers,  kwantitatief (in rendement) voor de eigenaren van kantoorpanden.

Pieter Romme, Founder & Partner bij Nexus, legt uit: ‘Na Covid 19 is iedereen op zoek naar “het nieuwe kantoor”. Onze visie is dat hoe daar invulling aan gegeven wordt, sterk zal verschillen en afhangt van de aard en cultuur van iedere organisatie. Sommige bedrijven zullen volledig teruggaan naar kantoor, andere willen zoveel mogelijk thuiswerken. Wij denken dat de meeste bedrijven waarschijnlijk zullen kiezen voor een hybride variant.

Door medewerkers de ruimte te bieden om hun werktijd zelf in te richten tussen kantoor en thuis, biedt je medewerkers meer regie over hun work-life balance en blijf je aantrekkelijk voor jonge ambitieuse mensen. Dit heeft uiteraard grote invloed op hoe intensief het kantoor wordt gebruikt: piekmomenten op bepaalde dagen van de week en meer behoefte aan ruimten om samen in projecten te werken of te overleggen. Uiteraard is een perfecte internetverbinding daarbij een must.

Met Orion Campus spelen we precies in op die behoefte’.

 

Over Nexus

Nexus Real Estate is een onafhankelijke fund & asset management organisatie voor het beheer van vastgoed. Nexus heeft als doel waarde toe te voegen aan het vastgoed door intensief management van de gebouwen en maximale rendementen te creëren voor haar klanten. Nexus biedt een compleet platform voor de Nederlandse vastgoedmarkt – voor zowel commercieel als financieel asset- en fund management.

Over Office Improvers

Office Improvers ontwerpt, bouwt en exploiteert kantooromgevingen die het rendement van de assets waarin ze gevestigd zijn maximaliseren. Een mix van state of the art functioneel design, slimme techniek en bovenal ongeëvenaarde hospitality en services geven assets het rendement dat ze verdienen.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met:

Remco Boelens, remco.boelens@officeimprovers.nl, www.officeimprovers.nl