In opdracht van Whitewood wordt eind oktober het Meeting Center Hercules geopend. Het vergadercentrum vormt het hart van de recente transformatie van het centrale entreegebied van het 30.000m2 grote kantoorpand aan het Herculesplein 2-116 te Utrecht.

Meeting Center Hercules opent haar deuren niet alleen voor huurders van het kantorencomplex maar tevens voor bezoekers van buitenaf.  Whitewood voert zelf het projectmanagement uit en werkt met een toegewijd bouwteam aan de realisatie van het meeting center. Het bouwteam bestaat uit: Architect Normaalkracht, bouwkundig aannemer KOERS, Office Improvers verzorgt de dagelijkse exploitatie van het meeting center en Vascobelo verzorgt de catering.

Efficiëntie voor huurders
Met de transformatie beogen Whitewood en Office Improvers een omgeving te creëren die waarde rendeert voor het gehele pand, voor zowel huurders als de verhuurder. Door het aanbieden van gedeelde services op de begane grond kunnen huurders op hun eigen verdiepingsvloer efficiënter huren en de ruimte die ze hebben maximaal benutten ten behoeve van werkplekken in plaats van ruimtes in te richten als lunchruimte, vergaderzaal of receptie.

Klaar voor de toekomst
Meeting Center Hercules heeft zes grotere vergaderruimten waarvan er twee middels het openen van een panelenwand te combineren zijn tot één ruimte geschikt voor presentaties of kleine congressen. Door de integrale aanpak van het gehele entreegebied ontstaat er naast het vergadercentrum tevens een groter gebied wat geschikt is voor een diversiteit aan ontmoetingen, formeel en informeel. Daarmee maakt Whitewood haar prominente Utrechtse kantorencomplex ‘klaar voor de toekomst’.

‘Kantorenmarkt is in transitie’
Christoph van der Planken, COO van Whitewood legt uit: “De kantorenmarkt is in transitie. Dit wordt versterkt door COVID-19. De toekomstige rol van ‘het kantoor’ zal in de toekomst meer die van een ontmoetingsplaats zijn; je komt er om anderen te ontmoeten, formeel en informeel. Concentratiewerk kun je overal doen, ook thuis, zo hebben we de laatste maanden allemaal kunnen ervaren. Met de oplevering van het nieuwe entreegebied spelen we maximaal op deze ontwikkeling in.”

 

Design en exploitatie entreegebied door één partij
Whitewood koos Office Improvers te adviseren qua operationele haalbaarheid van het design én om de dagelijkse exploitatie van het gehele entreegebied op zich te nemen. Daarmee komt ook de gecombineerde Vascobelo Koffiebar annex receptie onder management van Office Improvers.

Architectenbureau Normaalkracht is gevraagd voor het ruimtelijk ontwerp en de signing. KOERS is als bouwkundig partner van Whitewood ook bij dit project betrokken om invulling te geven aan de opwaardering van het vastgoed. Zowel als technisch sparringpartner vanuit het projectmanagement tot en met het borgen van de kwaliteit van de uitvoering in samenwerking met diverse onderaannemers.

Over Whitewood
Whitewood biedt haalbare vastgoedoplossingen voor zowel investeerders als huurders, via een sterke samenwerking tussen verschillende interne services.

Als lokale partner in vastgoed- en vermogensbeheer creëert Whitewood een ruimte waar de eisen van investeerders én huurders met elkaar verzoend worden. Als bemiddelaar verkleint Whitewood de risico’s van de investeringen en verhoogt het bedrijf de tevredenheid wanneer het gaat over huren.

Over Normaalkracht
Normaalkracht is een bureau voor architectuur en interieurarchitectuur. Het team bestaat uit enthousiaste doorpakkers, karakters die elkaar verrijken en goed op elkaar ingespeeld zijn. Samen staan zij voor meer dan 30 jaar werkervaring in de bouw. Met als gezamenlijk doel onze leefomgeving beter en mooier te maken. In de ontwerpen staat de gebruiker daarbij altijd centraal. Het realiseren van prachtige architectuur voor klanten met een visie. De focus ligt daarbij op herbestemming en transformatie.

Over Office Improvers
Office Improvers ontwerpt, bouwt en exploiteert kantooromgevingen die het rendement van de assets waarin ze gevestigd zijn maximaliseren. Een mix van state of the art functioneel design, slimme techniek en bovenal ongeëvenaarde hospitality en services geven assets het rendement dat ze verdienen.

Over KOERS
KOERS maakt het verschil met slimme oplossingen voor betere gebouwen. Ook bij verbouwing en renovatie. Voor vastgoedeigenaren is het moderniseren van kantoren, zodat zij voldoen aan de huidige technische- of gebruikerseisen de beste manier om het rendement van bestaande gebouwen te verbeteren. KOERS heeft veel ervaring met transformatieprojecten waarbij vakmanschap, creativiteit en flexibiliteit tot het uiterste worden aangesproken. KOERS maakt gebouwen gezond, duurzaam, gastvrij, veilig, slim en aantrekkelijk.

Geef een reactie