In opdracht van Life Europe werd deze maand StationsPostOffices geopend. Het vormt het hart van de recente transformatie van het circa 25.000m2 grote Stationspostgebouw aan de Waldorpstraat 5 te Den Haag. StationsPostOffices deelt het pand met PostNL, dat recent het hoofdkantoor verhuisde naar het
Stationspostgebouw.

Het Stationspostgebouw was vroeger een sorteercentrum van de post. Het pand was oorspronkelijk dan ook bedoeld voor het huisvesten van grote postsorteermachines. Hoge ruimtes en dikke vloeren kenmerken het pand. Dit rijksmonument heeft echter een metamorfose ondergaan: Wie er nu doorheen wandelt, merkt dat het vooral open en licht is. Daglicht valt nu door het glazen dak naar beneden helemaal tot op de begane grond via enorme openingen die in de dikke betonnen vloeren zijn gemaakt. Op de begane grond is de community area van StationsPostOffices gevestigd.

Ruime opzet
Hier bevinden zich een volwaardig meeting center, een coworking ruimte en flexwerkplekken. Een koffiebar met barista complementeert de community area en maakt een bezoek aan het Stationspostgebouw uitermate comfortabel. Door de ruime opzet van de community area is er een groter gebied ontstaan wat geschikt is voor
een diversiteit aan ontmoetingen, formeel en informeel. StationsPostOffices zet haar deuren open voor de omgeving StationsPostOffices opent haar deuren niet alleen voor huurders van het kantorencomplex maar tevens voor bezoekers van buitenaf. Energiek, bruisend in een uniek stukje Den Haag. Gelegen direct naast Station Hollands Spoor.

Efficiëntie voor huurders
Met StationsPostOffices creëren Life Europe en Office Improvers een omgeving die waarde genereert voor het gehele pand, voor zowel huurders als de verhuurder. Door het aanbieden van gedeelde services op de begane grond kunnen huurders op hun eigen verdiepingsvloer efficiënter huren en de ruimte die ze hebben maximaal benutten ten behoeve van werkplekken in plaats van ruimtes in te richten als lunchruimte, vergaderzaal of receptie.